Samaahita Sattva, Centrum voor Yoga en wel-zijn, Suzan van Nieuwenhoven, Sillenhoek 12, 6091 PD Leveroy, Telefoon: 06 - 348 277 82, E-mail: info@samaahitasattva.nl, Website: www.samaahitasattva.nl

Wie ben ik?

Mijn naam is Suzan van Nieuwenhoven. Yoga is voor mij dicht bij mezelf blijven. In mijn eigen kracht staan. Het is mijn manier om mijn energie weer op te laden. Ik hou van de natuur en al het mooie wat de aarde ons biedt. Ik doe dan ook het liefste yoga in de buitenlucht. Ik neem jullie op deze pagina mee op mijn pad van de yoga.

Start yoga 2006

Na een hectische periode kwam ik in 2006 bij Hatha Yoga terecht. Uit mijn hoofd, terug naar mezelf. In een klein klasje, heel persoonlijk met een hele lieve yogadocent; Nelly Hamel. Hier was ik al snel onder de indruk van de ervaringen en het bewustwordingsproces tijdens de oefeningen en de ontspanning. Vooral het spirituele trok me aan door wat ik ervaarde.

Opleiding Spirit Coach 2010

Ik wilde graag meer verdieping in het spirituele stuk en ik ben naast mijn yogalessen in 2010 een opleiding gaan volgen voor spiritueel coach. Een geweldige ontdekkingstocht naar mezelf en spirituele groei. In het tweede jaar groeide we met de groep verder door elkaar te coachen. Maar voor mij werd yoga toch nummer één. Ik miste het bewegen en het buiten zijn.

Opleiding Dru yoga 2012

Zo startte ik in 2012 met een opleiding voor yogadocent bij Dru-yoga Nederland. Nog niet met het idee om les te gaan geven, maar meer voor mijn eigen verdieping. Bij Vera Gubbels ben ik mijn wekelijkse yogalessen gaan volgen. In maart 2015 ronde ik de opleiding af met een diploma. Op dat moment was mijn jongste dochter zwanger van haar tweede kind en mijn vierde kleinkind. En na de geboorte van drie kleinkinderen die redelijk problematisch waren verlopen, wilde ik mijn zwangere dochter graag begeleiden met yoga.

Opleiding zwangerschapsyoga 2015

Dus startte ik in oktober 2015 met een vervolg opleiding wederom bij Dru voor zwangerschapsyoga. Hierbij zocht ik weer contact met mijn eerste yogadocente (Nelly Hamel)  die al meer dan 20 jaar zwangerschapsyoga geeft. Ik heb bij haar een jaar stage mogen lopen. In 2016 ronde ik de zwangerschapsopleiding af.

Samaahita Sattva, Centrum voor Yoga en wel-zijn, Suzan van Nieuwenhoven, Sillenhoek 12, 6091 PD Leveroy, Telefoon: 06 - 348 277 82, E-mail: info@samaahitasattva.nl, Website: www.samaahitasattva.nl

Start Samaahita Sattva in 2016

Ik gaf bij het behalen van mijn zwangerschapsdiploma  inmiddels les aan een groepje voor zwangerschapsyoga  en een groepje  voor de Dru yoga. Op 1 april 2016 ben ik officieel  gestart met Samaahita Sattva.

Voldoening en ontroering, persoonlijke begeleiding

De geboorte van mijn vierde kleinkind, die met de oefeningen van de yoga heel voorspoedig verliep, heeft mij enorm gestimuleerd om door te gaan met het geven van lessen aan zwangeren.  Je kunt met zwangerschapsyoga zoveel meegeven voor moeder en kind.  Het geeft me veel voldoening. En elke keer ben ik weer ontroerd door de geboorte van zo’n puur nieuw mensje op deze aarde. Daarbij trekt me het persoonlijk begeleiden naar de bevalling erg aan. Ik kijk wat mensen nodig hebben en pas daar mijn lessen op aan. Ik ben dankbaar dat ik dit mag doen.

Ook de gewone yogalessen zijn fijn om te geven. Ik bouw mijn lessen zorgvuldig op zodat de belangrijkste spieren en gewrichten opgewarmd zijn. Er is veel aandacht voor persoonlijke wensen. Naast de fysieke oefeningen en yogareeksen is er ook aandacht voor ademhalingsoefeningen of zo nu en dan een meditatieoefening. Als mensen na een les weer ontspannen en met nieuwe energie naar huis gaan voelt dat erg goed. Yoga doet veel voor lichaam, geest en emotionele balans.

Door groeien, verder ontwikkelen

Inmiddels verdiep ik me verder in de yoga door bij Samsara ook het docentendiploma te behalen. In oktober 2016 startte ik hier met de module meditatie, waarna een specialisatie in rug, schouder en bekkenbodem volgen. Zo kan ik de kwaliteit van mijn lessen op peil houden.